Deel dit op

Een workshop ‘Kintsugi’

Een workshop ‘Kintsugi’ is een toffe activiteit in Antwerpen voor groepen vanaf 10 personen en leert de deelnemers het mooie te zien in het reconstrueren van iets.

Kintsugi is de oude Japanse kunst van het omarmen van imperfectie, wat in het Engels vertaald wordt als "verbinden met goud". Het is de kunst van het herstellen van gebroken objecten met gouden lijm, zodat de gerepareerde items nog mooier worden - niet ondanks, maar juist vanwege hun gouden scheuren.

Velen van ons beschouwen iets dat gebroken is meteen als afval. Maar Kintsugi leert ons het mooi te zien in het reconstrueren van iets en de waarde in te zien van de dingen die zelfs beschadigd zijn.  U kunt een Kintsugi-workshop doen in Antwerpen.  Een heel toffe activiteit die ongeveer 2 uur duurt en 49 euro kost per persoon.  

Zo’n workshop is mogelijk met groepen van 10 tot 500 personen.  Deze workshop kan ook georganiseerd worden op een locatie naar keuze.  Ideaal is bijv. in ‘Korokan’. Dat een prachtgebouw in de Japanse Tuin in Hasselt. Trouwens: ook een leuke plek voor een theeceremonie of zelfs een vergadering!