Vergaderen tussen kunst in een voormalige graanfabriek

Art Center en Beeldentuin Hugo Voeten zijn niet alleen bijzondere kunstlocaties, maar ook een buitengewoon decor voor vergaderingen en events.

Art Center Hugo Voeten

Art Center en Beeldentuin Hugo Voeten zijn niet alleen bijzondere kunstlocaties, maar ook twee exclusieve, flexibele en perfect bereikbare locaties voor een breed scala aan business-to-business events.  Met de prachtige kunstcollectie van ondernemer Hugo Voeten (1940-2017) als decor, zijn beide locaties unieke omgevingen voor de organisatie van bedrijfsevenementen in het groene hart van de Antwerpse Kempen.

Art Center Hugo Voeten in Herentals, waarvan de industriële architectuur verraadt dat deze plek ooit een graanfabriek was, biedt 3 prachtruimtes voor events tot 150 personen: de ruimte Silo, de zonovergoten Penthouse en de intieme Christozaal.  De Beeldentuin van Hugo Voeten in Geel is een groene oase van maar liefst 15 hectare groot, waar natuur en kunst elkaar in harmonie ontmoeten. Hier zijn meer dan driehonderd sculpturen te bewonderen uit de imposante kunstcollectie van Hugo Voeten. De Beeldentuin vormt een perfect kader voor grootschalige zakelijke outdoor evenementen. Daarnaast is er de exclusieve vergaderlocatie Villa Hazenhout, die verscholen is in de Beeldentuin.

  • Capaciteit

    events tot 150 personen
  • Culinair genieten

    Max. 100 personen (zittend diner)
  • Locatie

    Herentals en Geel

Wat maakt deze locatie uniek?

Industriële en kunstzinnige locatie in het groene hart van de Kempen.

Overzicht van de mogelijkheden

Art Center Hugo Voeten in Herentals biedt 3 prachtruimtes voor events tot 150 personen: de ruimte Silo, de zonovergoten Penthouse en de intieme Christozaal.  De Silo (2.500 euro per dagdeel) heeft een capaciteit van 150 personen in theaterstijl, 125 personen voor een receptie en 100 personen voor een zittend diner.  De Penthouse (1.000 euro per dagdeel) kan 75 personen verwelkomen voor een receptie en 50 personen voor een zittend event. Verder is er ook nog de Christozaal (vanaf 500 euro) voor vergaderingen tot max. 12 personen. 

Beeldentuin Hugo Voeten in Geel is een groene oase van maar liefst 15 hectare groot. Verscholen in Beeldentuin Hugo Voeten ligt Villa Hazenhout.  Een prachtlocatie voor een zakelijk diner of lunch (500 euro per dagdeel).

Met een centrale locatie in het groene hart van de Antwerpse Kempen zijn het Art Center en Beeldentuin Hugo Voeten zeer goed bereikbaar met de auto en heeft u ter plaatse voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast is het ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er verschillende bus- en treinstations in de buurt. 

Veelgestelde vragen

Beide locaties zijn beschikbaar op business days voor events tussen 8 en uiterlijk 22 uur.

Ja, er is er parkeergelegenheid op het terrein van Art Center Hugo Voeten. Bij grote gezelschappen zorgt onze parkeersteward voor een vlotte doorstroming en organisatie. We kunnen op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid ook extra parkeerplaatsen regelen bij een naburig bedrijf. Verder is straatparkeren in Vennen sowieso mogelijk.

Onze preferentiële catering partners helpen u graag. Ze kennen ons goed en we bevelen hen warm aan. We vragen aan hen een commissie van 15% op food & drinks. Werkt u liever met een eigen cateraar? Geen probleem, maar dan rekenen we een commissie van 25% op food & drinks aan met een minimum van 250 euro. We beschikken bovendien over gepaste ruimtes waarin ze hun werk kunnen doen. Verliest u liever geen tijd en opteert u voor een eenvoudige omkadering? Check dan welke passende in-house formules op het moment van uw event beschikbaar zijn.

Ja, de Penthouse van Art Center Hugo Voeten in Herentals biedt u een prachtige en heldere ruimte in een strak wit kader en bij mooi weer kunt u bovendien gebruik maken van het aanpalend dakterras.

Onze huurprijzen gelden per dagdeel van 6 uur dat start bij de opbouw van uw event en eindigt na de afbouw. De huur van SILO bedraagt 2.000 euro per dagdeel (6 uur) en de huur van het  PENTHOUSE bedraagt 1.000 euro per dagdeel (6 uur).  U beschikt dan gedurende deze periode exclusief en privé over de hele gehuurde ruimte. Voor elk extra aangesneden uur vroeger/later geldt een supplement van 250 euro per uur. Meerdere aansluitende dagdelen huren is mogelijk. Algemene faciliteiten zoals een welkomstdesk, vestiaire met kapstokken, toiletten, liftgebruik, … zijn inbegrepen indien van toepassing.

Art Center Hugo Voeten is comfortabel ingericht en voorziet in diverse zakelijke noden. Er is wifi aanwezig. Op aanvraag voorzien we kosteloos een projectiescherm op statief, een eenvoudige beamer, luidsprekers en een draadloze microfoon. Afspeelapparatuur voorziet u steeds zelf (smartphone, computer, tablet, …). Denk eveneens aan de juiste kabels, koppelstukken en switches om uw toestellen te kunnen verbinden. Voor speciale audio-, video- en andere technologie kan u beroep doen op onze partner SND Projects.

We bieden maximum 100 eenvoudige stoelen aan. Deze kan u huren aan 2 euro per stuk. We zetten ze zelf klaar in de opstelling die we op voorhand overeenkomen (e.g. theater-, carré-, u-, school-, cabaretopstelling, …). Let op: Art Center Hugo Voeten beschikt niet over tafels en/of gespecialiseerd meubilair zoals sofa’s, bars, vergaderzetels, ... Indien u dit meubilair wenst en nodig heeft voor uw event, neemt u contact op met de cateraar of een verhuurfirma die dit voor u regelt.

Voor een klassieke rondleiding met gids is er een supplement van 100 euro per gids die 15 mensen mee op sleeptouw neemt. We kunnen meerdere gidsen parallel inschakelen en duur van de gidsbeurt wordt in onderling overlegd bepaald.

De huur van Villa Hazenhout bedraagt 500 euro per dagdeel (6 uur). U beschikt dan gedurende deze periode exclusief en privé over de hele ruimte. Voor elk extra aangesneden uur vroeger/later geldt een supplement van 250 euro per uur. Meerdere aansluitende dagdelen huren is mogelijk. Huurprijzen worden berekend vanaf de aankomst tot het vertrek van de gasten. De collectiemanager is doorgaans de gastvrouw die alles in goede banen leidt en ter beschikking staat om tussendoor een woordje uitleg over de kunstwerken, collectie en verzamelaar te geven.